Posjet međunarodnom sajmu u Kolnu

Posjet međunarodnom sajmu u Kolnu 14.10.2013.

Načelnica Općine Majur Klementina Karanović i zamjenik načelnice Milan Živković su od 05. do 09. listopada 2013. godine u sklopu projekta prekogranične suradnje Malo i srednje poduzetništvo bez granica posjetili Međunarodni prehrambeni sajam u Kolnu, u Njemačkoj.

 

koln1

Opširnije…

Posjet međunarodnom sajmu Anuga u Kolnu

Načelnica Općine Majur Klementina Karanović i zamjenik načelnice Milan Živković su od 05. do 09. listopada 2013. godine u sklopu projekta prekogranične suradnje Malo i srednje poduzetništvo bez granica posjetili Međunarodni prehrambeni sajam Auga u Kolnu, Njemačka s članovima Mreže ljekovitog i aromatičnog bilja Sisačko-moslavačke županije i članovima Mreže iz Bosne i Hercegovine.

koln3

Članovima dviju mreža kroz projekt “SMEs Without Borders” pružila se prilika upoznati se s novim tehnologijama, globalnim trendovima u sektoru prehrane, te korištenju ljekovitog bilja u prehrambenoj industriji. Sudionici su iskoristili mogućnost uspostavljanja kontakata s izlagačima, te su ostvareni i konkretni kontakti i suradnja.

koln2

Projekt “Malo i srednje poduzetništvo (MPS) bez granica” izrađen je u okviru EU IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina. Projekt je počeo krajem 2012. godine i trajat će 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 434.161.42 EUR od toga je Hrvatskoj dodijeljeno 203.245,47 EUR, a Bosni i Hercegovini 230.915,95 EUR.
Cilj projekta je uspostava i razvoj zajedničkih prekograničnih aktivnosti kako bi se stvorio zajednički gospodarski prostor, poticanjem suradnje i potpore malom i srednjem poduzetništvu. Specifični ciljevi projekta su: razvoj zajedničkih prekograničnih mreža MSP-a zadruga i udruženja iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja s ciljem stvaranja i jačanja pozicije MSP-a na tržištu, te razvoj regionalnog gospodarstva i podrške MSP sektoru kroz promociju malog i srednjeg poduzetništva i know how.

koln4

Vodeći partneri u ovom projektu su Općina Majur (RH) i UPIP Žepče (BiH), zajedno s partnerima – Razvojnom agencijom SI-MO-RA i Lokalnom akcijskom grupom (LAG) UNA u Hrvatskoj, te Razvojnom agencijom Žepče RAŽ u BiH.