web logo

 

14. svibnja 2018. godine Općina Majur potpisala je ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt “Znanjem do nove šanse” financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Vrijednost projekta je 999.650,00 kn, a provodit će se na području LAG-a Una (grad Hrvatska Kostajnica i općine Dvor, Hrvatska Dubica, Sunja i Majur).

 

PROJEKTNI PARTNERI:

  • HZZ, PODRUČNI URED SISAK
  • LOKALNA AKCIJSKA GRUPA UNA

 

CILJEVI PROJEKTA:

Opći cilj projekta je pridonijeti jačanju socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada u skladu sa županijskom Strategijom razvoja ljudskih potencijala, a specifični cilj je osnaživanje, educiranje i motiviranje dugotrajno nezaposlenih i ranjivih skupina na području LAG-a Una s ciljem povećanja njihove zapošljivosti. Ciljne skupine koje ćemo obuhvatiti projektom su nezaposlene ranjive skupine.

Projektom “Znanjem do nove šanse” rješavamo problem socijalne isključenosti nezaposlenih koji zbog nedostatka osnovnog obrazovanja nisu konkurentni na tržištu rada, a to ćemo postići provedbom različitih edukacijskih programa te uključivanjem nezaposlenih u rad Kluba za zapošljavanje.

 

REZULTATI PROJEKTA:

  1. Poboljšana znanja i vještine dugotrajno nezaposlenih i ranjivih skupina
  2. Provedene aktivnosti povezivanja, osnaživanje i motiviranje nezaposlenih
  3. Osnivanje i pružanje usluga Kluba za zapošljavanje

 

working-people-silhouette-26

Screenshot_1