Ažuriranje podataka o korisnicima grobnica i ukopanim pokojnicima na grobljima Mračaj i Majur

Općina Majur je prošla na javnom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga – projekt „Digitalizacija planova groblja i informiranje građana“. U sklopu projekta je izvršeno snimanje iz zraka i označavanje svih grobnih mjesta na groblju Mračaj i Majur. Na groblju Mračaj bit će postavljena informativna ploča sa QR kôdom, tzv. tražilicom pokojnika. Ova aplikacija namijenjena je našim mještanima i posjetiteljima groblja za pregled podataka o preminulim osobama i pronalaženju njihovog grobnog mjesta odnosno posljednjeg počivališta.

JAVNI POZIV NA DOSTAVU PODATAKA

U cilju ustrojavanja vjerodostojne dokumentacije i vođenja Smrtnog očevidnika i Registra umrlih osoba pozivaju se korisnici grobnih mjesta na grobljima Mračaj i Majur da se jave u Općinu Majur, Upravi groblja, te da dostave ažurirane podatke o korisnicima grobnica i ukopanim pokojnicima (OIB, smrtni list ukopane osobe i Rješenje o nasljeđivanju za korisnika grobnog mjesta).

Nadalje, redovito ažuriranje podataka evidencije grobnih mjesta je i u Vašem interesu kako biste mogli pravima vezano uz grobna mjesta zakonito raspolagati.