UPUTE – LOKALNI IZBORI 2021

UPUTE – Lokalni izbori 2021.

Mjesto zaprimanja prijedloga kandidacijskih lista za izbor članova Općinskog vijeća Općine Majur i prijedloga kandidatura za izbor općinskog načelnika Općine Majur (u nastavku: prijedlozi) zaprimaju se u zgradi Općine Majur, Majur, Kolodvorska 5.

Vrijeme zaprimanja prijedloga

  1. travnja 2021. od 13,00 do 15,00 sati
  2. travnja 2021. od 13,00 do 15,00 sati
  3. travnja 2021. od 13,00 do 15,00 sati
  4. travnja 2021. od 15,00 do 24,00 sata.

Broj osoba predlagatelja koje mogu nazočiti predaji prijedloga je maksimalno 10 osoba. Obavezna je najava predaje prijedloga i zabrana zadržavanja u vijećnici Općinskog vijeća Općine Majur svima, osim osobama koje predaju liste.

Najava se može izvršiti:

  • osobno u sjedištu Općinskog izbornog povjerenstva Općine Majur, Majur, Kolodvorska 5
  • telefonskim putem na broj: 044/859 092, 099/4454 070
  • putem elektroničke pošte: oip.majur@izbori.hr

Predlagatelji, koji usprkos obvezi najave to ne učine, neće moći započeti sa predajom prijedloga sve dok Općinsko izborno povjerenstvo Općine Majur ne preuzme prethodne najave za to vrijeme. Tijekom zaprimanja prijedloga, zabranjeno je zadržavanje u prostorijama Općine Majur, osim osoba koje u tom trenutku predaju prijedlog.

Ako u prostorije Općine Majur pristupe osobe koje nisu najavile predaju prijedloga, svoj red na predaju prijedloga morat će čekati izvan zgrade općinske uprave Općine Majur.

Nakon zaprimanja najave Općinsko izborno povjerenstvo Općine Majur podnositelju najave dostavit će obavijest (pisano ili telefonski) o:

  • terminu i lokaciji zaprimanja prijedloga
  • obavezi dolaska u točno određeno vrijeme
  • broju ovlaštenih osoba predlagatelja koje mogu nazočiti predaji prijedloga od kojih jedna osoba ostaje cijelo vrijeme zaprimanja prijedloga i na kraju potpisuje potvrdu o preuzimanju prijedloga.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Majur prihvatit će prijedlog podnositelja najave za terminom predaje prijedloga, osim ako je željeni termin popunjen, u kom slučaju će se podnositelju najave dati termin koji je najbliži željenom terminu predaje.

Pozivaju se svi sudionici postupka predaje prijedloga na poštivanje ovih Uputa, kao i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izdanih u svrhu zaštite sudionika tijekom izbornog procesa, s obzirom na epidemiološku situaciju bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj.

 

Predsjednica

Općinskog izbornog povjerenstva Općine Majur

Marina Caren Smolčić, v.r.