POTPISANI NOVI UGOVORI ZA PROJEKTE OPĆINE MAJUR

U ponedjeljak, 10. srpnja 2023. godine u Hotelu Central u Hrvatskoj Kostajnici održano je svečano uručivanje ugovora korisnicima programa Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je općinskoj načelnici Općine Majur Klementini Karanović ugovor o financiranju iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine za operaciju 4.3.3. Ulaganje u šumsku infrastrukturu za projekt “Rekonstrukcija traktorskog puta u šumsku cestu Goljak” u iznosu od 376.393,60 EUR/2.835.937,58 kuna.

Državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Spomenka Đurić uručila je općinskoj načelnici Općine Majur Klementini Karanović dva ugovora iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za područje Sisačko-moslavačke županije. Za projekt “Nastavak modernizacije javne rasvjete Općine Majur primjernom mjera energetske učinkovitosti (faza 4) u iznosu od 25.000,00 EUR i za projekt “Obnova u potresu oštećenih Društvenih domova” u iznosu od 60.000,00 EUR.

Svečanosti nazočile su i saborske zastupnice Marijana Petir i Magdalena Komes, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak te načelnici i gradonačelnici susjednih jedinica lokalne samouprave.