PAKRAČKI VATROGASCI POMAŽU POTRESOM POGOĐENOM MAJURU

Anamarija Blažević – gradonačelnica Pakraca, posjetila je u subotu 02.01.2020. Općinu Majur gdje se je sastala s načelnicom Općine Klementinom Karanović i obišla vatrogasce DVD-a Pakrac koji su na ispomoći u toj Općini. Autoljestve s tri vatrogasca DVD-a Pakrac nalaze se na području Općine Majur već 4-ti dan i neumorno pomažu mještanima u sanaciji njihovih objekata.

„Brojni su Pakračani i Lipičani i osobno otišli na stradala područja na Banovini i pomogli u raščišćavanju ruševina, a praktički je nemoguće spomenuti i navesti sve one koji su na razne načine pomogli u ovoj prirodnoj katastrofi koja nas je ponovno ujedinila i dokazala da možemo biti humani, solidarni i složni“, rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca koja je Općini Majur nakon zamolbe zastupnice u Hrvatskom saboru Marijane Petir među prvima uputila pomoć u vidu najlona s kojim se je prekrivalo oštećene kuće u potresu kako bi ih se bar privremeno zaštitilo a njihovim vlasnicima omogućilo da u njima prenoće.

Načelnica Općine Majur Klementina Karanović zahvalila je na ovoj pomoći jer upravo ono što je nužno potrebno jest uklanjanje oštećenih djelova stambenih objekata a kako su najviše stradali krovovi i dimnjaci, gotovo nemoguće je taj posao obavljati bez vatrogasaca koji imaju vatrogasne autoplatforme.

pakrac