Objavljen poziv za mlade – projekt “AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!”

ŽELIŠ NAUČITI PROGRAMIRATI?

ILI POSTATI WEB DIZAJNER?

 

Onda je ovo prava prilika za tebe!

UKLJUČI SE U PROJEKT „AKO – AKTIVIRAJ SE I KONKURIRAJ!“

 

Priliku za pohađanje programa obrazovanja u području programiranja i web dizajna nudi vam projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“, kojemu je cilj povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom zapošljavanju. Projekt provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak uz podršku partnera: Pučko otvoreno učilište Algebra, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak, udruga IKS te tvrtke Maracom, Euroart93, Kreativa studio, Fokus infoprojekt i Applied Ceramics. Vrijednost projekta je 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

INFORMACIJE O PRIJAVAMA I OBRAZOVANJU:

 

 1. Za koje programe obrazovanja se mogu prijaviti?

Možeš se prijaviti za pohađanje jednog od 3 programa obrazovanja:

 1. Web dizajner
 2. Programer Internet aplikacija – PHP i MySQL
 3. Programer Internet aplikacija – C# i ASP.NET

Detalje o programima možete pronaći na web stranici:  www.algebra.hr

 

 1. Koji su uvjeti za prijavu?

Uvjeti za prijavu su:

Dob

 • Do 29 godina starosti (dokaz: preslika osobne iskaznice)

Adresa

 • Namijenjeno osobama s područja Sisačko – moslavačke županije

Razina obrazovanja

 • završena srednja škola

Nezaposlenost

 • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju HZZ-a (dokaz: potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a)
 • Nezaposlene osobe koje nisu prijavljene u evidenciju HZZ-a (dokaz: Izjava osobe da nije redoviti učenik ili student, nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao)

Motiviranost

 

Navedene dokaze nije potrebno priložiti uz prijavu, već će biti zatraženi od kandidata koji će biti pozvani na testiranje (pogledaj pitanje 10. „Što nakon prijave?“).

 

 1. Tko provodi obrazovanje?

Obrazovne programe izvodi partner u projektu – Pučko otvoreno učilište Algebra.

 1. Gdje će se održavati obrazovanje?

Programi obrazovanja će se održavati na adresi: Algebra centar Sisak, S. i A. Radića 42, 44 000 Sisak.

 1. Kada počinje i koliko dugo traje obrazovanje?

Predviđeni početak sva tri programa obrazovanja je u rujnu 2018., a trajanje programa iznosi 160 sati za obrazovanje Programer Internet aplikacija – PHP i MySQL, 160 sati za obrazovanje Programer Internet aplikacija – C# i ASP.NET, dok program za Web dizajnera traje 130 sati.

 1. Snosim li kakve troškove za vrijeme pohađanja obrazovnih programa?

Ukoliko popuniš prijavnicu i budeš odabran/a za pohađanje jednog od programa obrazovanja, isti je za tebe u potpunosti besplatan. Uz to, bit će ti osigurana nadoknada putnih troškova i novčana pomoć za vrijeme trajanja obrazovanja u iznosu od 1.375,92 kn mjesečno.

Važna napomena: Pravo na novčanu naknadu ostvarit će isključivo osobe prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok će ti nadoknada putnih troškova biti osigurana kao nezaposlenoj osobi bez obzira jesi li prijavljen/a u evidenciju HZZ-a.

 

 1. Koliko osoba će se moći uključiti u programe obrazovanja?

Broj mjesta je ograničen. Predviđeno je da će se u programe obrazovanja u projektu „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ uključiti ukupno 45 mladih nezaposlenih osoba, i to:

 • 20 osoba za Programera Internet aplikacija PHP i MySQL
 • 10 osoba za Programera Internet aplikacija C# i ASP.NET i
 • 15 osoba za Web dizajnera

Zato bolje požuri s prijavom!

 

 1. Kako se mogu prijaviti?

Prijaviti se možeš putem popunjavanja prijavnice koja se nalazi na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2KpFzbN    

 1. Koji je rok za prijavu?

Prijave se zaprimaju najkasnije do 14.8.2018.

 1. Što nakon prijave?

Nakon prijave zaprimit ćeš potvrdu prijave, a povratnu informaciju možeš očekivati između 16.8. – 30.8.2018. Svi kandidati koji zadovoljavaju formalne uvjete prijave, bit će pozvani na testiranje. Nakon testiranja i obrade rezultata, zaprimit ćeš informaciju da li si primljen/a.

Dodatne mogućnosti:

Nakon završenog programa obrazovanja, moći ćeš se prijaviti za rad u stvarnom radnom okruženju uz stručno mentorstvo u jednoj od uspješnih sisačkih IT tvrtki, koje su partneri u projektu:

 

Kontakt i informacije:

 

Upite vezano uz prijave i projekt možeš poslati voditeljici projekta na e-mail: stefica.tominovic@hzz.hr ili nazvati na broj 044/659-121. Sve informacije o projektu i prijavama možeš pronaći na Facebook i Instagram profilu projekta pod nazivom „Projekt AKO“ te pomoću oznake „#projektAKO“.